Predstavljena knjiga „Teorija zavere II – Titova kletva“ Dejana Lučića, potpredsednika Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva

Knjiga „Teorija zavere II – Titova kletva“ Dejana Lučića u izdanju Lagune predstavljena je juče u Domu sindikata u Beogradu. Na početku promocije čuli smo dve pesme u izvođenju Miloša Stamenkovića, studenta IV godine Bogoslovskog fakulteta.

DSC 0953

Ovo je bila prilika da se čuje reč Dejana Lučića za kojeg kažu da je najveći stručnjak za teorije zavere, koji nesporno ume da zabavi publiku pričama za koje tvrdi da su istinite i dobijene iz pouzdanih izvora, a zvuče kao plod mašte najvećih majstora ove vrste fikcije koja u celom svetu ima armiju čitalaca.
Knjiga „Teorija zavere – Titova kletva“ je reizdanje iz 2009, ali autor ju je modifikovao da bude drugi nivo (od ukupno tri) „inicijacije“ u znanja neophodna za osnivanje tajnog društva u Srbiji.
Lučić je u svom pohodu da otkrije sve važne „globalne zavere“ do sada objavio sledeće knjige: „Varvarstvo u ime Hristovo“, 1 i 2 (sa prof. dr Dragoljubom Živojinovićem), 1988; „Tajne albanske mafije“, 1989; „Tajne lopovskog zanata“, 1990; „Pavelićev testament“, 1 i 2, 1990. i 1991; „Vladari iz senke“, 1994; „Islamska republika Nemačka“, 1 i 2, 1999. i 2000; „Kraljevstvo Hazara“, 1 i 2, 2005. i 2008; „Teorija zavere – Priručnik za osvajanje vlasti“, prvi nivo, 2009, „Kineska osveta“, 2011.

Najbolju ocenu ovog dela u kome autor tvrdi da Srbe prati „Titova kletva“ dao je istoričar Jovan Pejin koji je napisao da je „pred čitaocima uzbudljivo ispričana istorija, u formi dokumentarnog trilera, koja otkriva veze između, na prvi pogled nepovezanih aktera – papa, austrougarski car, britanska tajna služba, Vinston Čerčil, Staljin, šef sovjetske tajne službe Berija, Aleksandar Ranković, Krcun, Dolanc, Tapi, Franjo Tuđman, šef ’Obraza’ Nebojša Krstić i naravno agenti smrti koji dolaze iz Evropske unije, tanka nit koja sve ovo povezuje je Josip Broz Tito“.
Lučić tvrdi da je od „nepoznate osobe putem telefona“ saznao kako glasi Titova kletva napisana na „arhaičnom bečkom nemačkom jeziku“.
„Po Jugoslaviji nam svako dobro bilo, od svakog iz sveta novce dobijali, a cveće i vence svojoj deci nosili, dok od mene sva zla zaboravili! Vatreno kolo igrali, Cigane dobili, iz aviona nam poklone bacali, stranci nam komande izdavali, vojsku nemali, dok od mene sva zla zaboravaili, a u zvezde me kovali, četrdeset godina se svim jadom napajali a mene prizivali!“, glasi Titova kletva. Posebno je bilo zanimljivo čuti kako je Lučić protumačio sadržaj „kletve“.
Iz priča učesnika ove promocije publika je mogla sa sazna da je „i Putin zavrbovan od britanske obaveštajne službe i da zato neće da nam pomogne“, da „Hazari (Jevreji – Aškenazi) sve čine da stvore novu hazarsku državu u koju bi ušla Ukrajina kao i delovi Rusije oko Kavkaza i države kao što je Azerbejdžan“.