Prijem za članove srpsko-azerbejdžanskog Društva

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je prijem za predstavnike Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva. Na sastanku je bilo reči o privrednoj saradnji šabačke regije sa Azerbejdžanom, ali i jačanju o kulturnih, obrazovnih i naučnih veza izmežu dve zemlje.
Jedna od zemalja koje tokom poslednjih nekoliko godina neguje čvrste veze sa Srbijom je Azerbejdžan. Predstavnici Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva boravili su danas u Šapcu, gde su sa gradskim čelnicima razgovarali o uspostavljanju saradnje u najrazličitijim oblastima.
Povezivanje investitora iz Kavskavskog rediona sa lokalnim samoupravama širom Srbije je ohrabrujući znak, smatra gradonačelnik Nebojša Zelenović. Šabac će sledeće nedelje predstaviti privredne potencijale predstavnicima zajedničke Privredne komore koja obuhvata preduzetnike iz drve države. 
Sa potencijalima šabačke firme „Galeb grup“, predstavnike Društva srpsko azerbejdžanskog prijateljstva upoznala je direktorka Nataša Marković.
Is dosadašnjeg iskustva, Azerbejdžanci su najviše zainteresovani za otvaranje zajedničkih firmi sa partnerima iz Srbije. Šansu za izvoz u Kavkaski region imaju poljoprivrednici, pre svega stočari, ali i predstavnici drugih privrednih grana, poput građevinarstva, jer ovaj sektor u Azerbejdžanu u poslednjih nekoliko godina doživljava pravu ekspanziju.
14247919321