Ambasador Hasanov pozvao Vučića da poseti Azerbejdžan

vucic-hasanov
BEOGRAD, 25. decembra (Tanjug) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa azerbejedžanskim ambasadorom Eldarom Hasanovim o političkim i ekonomskim odnosima Beograda i Bakua, a ambasador je srpskog premijera pozvao da poseti Azerbejdžan, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Premijer Vučić izrazio je zadovoljstvo radom azerbejdžanske kompanije „Azvert“, koja izvodi radove na deonici puta Ljig-Preljina na Koridoru 11.
„Preciznost i brzina tih radova garantuju budućnost i za druge kompanije iz Azerbejdžana koje žele da rade u Srbiji“, dodao je premijer Vučić. 
Ambasador Hasanov uputio je poziv premijeru Vučiću da poseti Azerbejdžan u cilju unapređenja odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti privrede. 
On je istakao da je Srbija u svakom pogledu faktor mira i stabilnosti na Balkanu zahvaljujući mudroj politici premijera Vučića.
Tokom susreta obostrano je konstatovano da bi od velikog značaja bilo učešće azerbejdžanskih kompanija u novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, kao i
zainteresovanost za saradnju u poljoprivredi i drugim oblastima. U skladu sa tim, dogovoreno je da nakon posete premijera Vučića Azerbejdžanu, bude
organizovan Poslovni forum kompanija dveju zemalja. Na sastanku je bilo reči i o budućem predsedavanju Srbije OEBS-u, navedeno je u
saopštenju.