ПЕТА ГОДИШЊИЦА ДРУШТВА СРПСКО-АЗЕРБЕЈЏАНСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

Београд, 23. март. - У београдском хотелу „Метропол Палас“, синоћ је Друштво српско-азербејџанског пријатељства свечано обележило пету годишњицу деловања. У присуству чланова Управног одбора, бројних пријатеља Друштва и поштовалаца Азербејџана, представљене су досадашње и најављене будуће активности на хуманитарном, културном, научном, академском и спортском плану које доприносе даљем унапређивању пријатељских односа две земље и њихових народа.  
Поводом годишњице свог оснивања, у име Друштва, председник Зоран Сам уручио је пригодан поклон, кристални сат, почасном председнику Друштва проф. др Дарку Танасковићу, амбасадору Србије при УНЕСКО у Паризу. Професор Танасковић био је 1999.године, први амбасадор Савезне Републике Југославије у Азербејџану од стицања самосталности ове земље 1991.године и својим професионалним и личним залагањем много допринео успостављању и развоју сарадње између Србије и Азербејџана.
Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић,пожело је Друштву пуно успеха у наредном периоду са жељом да град Београд буде укључен у све активности, у којима може да пружи свој пуни допринос у реализацији програма Друштва.
Народни посланик  и члан Управног одбора Друштва, Драгомир Карић изразио је велико задовољство постигнутим и најавио пуну подршку државе и лични допринос реализацији планираних активности.
Посебно је истакнута сарадња са угледном азербејџанском компанијом АЗВИРТ-Огранак Београд, уз чију помоћ је  реализовано више хуманитарних акција за штићенике из Дома за незбринуту децу „Моша Пијаде“ у Београду.
Свечаности су, поред осталих, присуствовали и декан Архитектонског факултета проф. др Владан Ђокић, бивши амбасадор у Азербејџану Зоран Вајовић, сликар Милош Шобајић, публициста Дејан Лучић и бројне угледне личности из привредног, културног и јавног живота. 

20160323

НА ФОТОГРАФИЈИ:  Амбасадор Дарко Танасковић (у средини) са Андрејом Младеновићем, Драгомиром Карићем, Дејаном Ђерићем, и председником и потпредседником Друштва Зораном Самом и Владаном Шкорићем


Из штампе - Дневни лист Данас:
http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/peta_godisnjica_drustva_srpskoazerbejdzanskog_prijateljstva.39.html?news_id=318127