НЕНАД СТАНКОВИЋ ПОЧАСНИ ЧЛАН СРПСКЕ РАЗВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

ВЕЛИКО  ПРИЗНАЊЕ СРПСКОМ СПОРТУ
 
Београд, 11. јул -  Синоћ је на пригодној свечаности у хотелу "Метропол Палас"  боксерском шампиону Ненаду  Станковићу освајачу  неколико престижних светских и европских титула  додељено специјално признање Српске Развојне Академије (РАС) о избору за почасног члана ове еминентне научне институције. Повељу су му уручили председник, академик др Алек Ј. Рачић и председник УО академик Љубомир Стевовић, а почасни члан академије Љубиша Гвоић му је предао посебан поклон, ауторско дело - Мапу духовног наслеђа Косова и Метохије.   
 
У име Друштва српско-азербејџанског пријатељства, чији је Станковић члан, награду му је честитао председник Зоран Сам.     
 
Ненад Станковић је поред успешне спортске каријере имао и изузетан хуманитарни ангажман, академску каријеру и запажен духовни допринос вреднован кроз висока признања СПЦ, наводи се у образложењу кандидатуре за избор у почасног члана РАС академије. Тим поводом,  на следећој седници УО академије  биће инициран предлог о његовој кандидатури за председника Одељења за спорт и омладину, иначе првог одељења такве врсте на једној високој научној и културној институцији у Србији.
 
Српска развојна академија (РАС) основана је 2014. године у Београду од стране еминентних стручњака и експерата из различитих научних области са циљем да се бави духовним и биолошким очувањем српског народа. У том смислу, и  врхунски спортисти освајачи светских и европских титула, попут Новака Ђоковића и  других су наше духовно и биолошко благо о коме треба као друштво, да посветимо посебну пажњу. Зато по статуту ове институције, осим у звање академика, за шта је потребан поред доктората и иновациони рад, могу да се изаберу и почасни чланови, основано је Одељење за спорт и омладину Српске Развоје Академије које ће убудуће надлежним државним органима  Србије достављати предлоге за јачање и развој духовних и биолошких потенцијала српске омладине.
 
Фото: Михајло Мики Антић 
 MG 9474 MG 9432 MG 9411