РАДМИЛА КАРАКЛАЈИЋ ЧЛАНИЦА СРПСКЕ РАЗВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

Српска развојна Академија РАС примила је за дописног члана истакниту музичку уметницу Радмилу Караклајић.

Академија се руковидила чињеницом да је предложена кандидаткиња имала пола века успешног музичког рада током кога је остварила велики број  иновативних пројеката, пре свега, у области културне и уметничке сарадње између СФРЈ и СССР наводи се у образложењу предлога. Такође, непобитна је чињеница да је пријем Радмиле Караклајић у Српску развојну академију још једна у низу активности којима се исправљају пропусти учињени и прошлости према нашим угледним и заслужним културним и научним радницима.
 
Признање Радмили Караклајић на пригодној свечаности  у хотелу "Метропол Палас" уручио је председник РАС академик др Алек Ј. Рачић.
 
Истовремено за почасног члана РАС Академије изабран је председник Друштва српско-азербејџанског пријатељства Зоран Сам  коме  је признање уручио председник УО РАС академик Љубомир Стевовић. У образложењу се, поред осталог наводи,  да се Академија приликом овог именовања руководила чињеницом да је иновативни пројекат формирања таквог друштва од неоспорног значаја за духовно и биолошко очување српског народа.