Први шаховски турнир амбасада „Београд 2019“

У Свечаној сали Скупштине града одржан је први хуманитарни шаховски турнир амбасада под називом „Београд 2019“. Ова јединствена манифестација, фестивал хуманости и древне игре одржана је под Високим покровитељством Града Београда уз подршку Одбора за спољне послове Народне скупштине Републике Србије, Шаховског савеза Србије и бројних других партнера и пријатеља.

Поред присутних представника дипломатских мисија акредитованих у Србији, на турниру су учествовала и деца из хуманитарне организације „Живимо заједно", из специјалне школе „Вељко Радмановић", из Математичке гимназије, дечији хор Предшколске установе „11 април" из Новог Београда.

Sahovski-turnir-ambasada

Подршку турниру пружили су Амбасада Азербејџана у Београду и хуманитарна организација „Буди срећан" из Београда, као и бројне јавне личности међу којима су били песник Љубивоје Ршумовић, легендарни велемајстор Александар Матановић, председник Шаховског савеза Србије Владан Цогољевић и бројни представници медија.

Друштво српско-азербејџанског пријатељства (ДСАП) покренуло је ову хуманитарну акцију у циљу промовисања хуманости и афирмације доброчинства, алтруизма и донаторства као друштвених вредности првог реда, са жељом да помогне социјално угроженим категоријама деце у стварању бољих и хуманијих услова живота, посебно кроз бављење спортом, а нарочито шахом.

На завршној свечаности уручене су захвалнице и пригодни поклони свим учесницима и пријатељима ове хуманитарне манифестације.

Вест са сајта РТС можете погледати на линку >>